• 1

  • 2

  • 3

    Description slide 3

  • 4

    Description slide 4

Copyright 2024

SKŁADNIKI

 2 SZTUKI
  • 2 miarki (40 ml) Tequili
  • 1 miarka (20 ml) brandy
  • 1 miarka (20 ml) likieru Cointreau
  • 2 miarki (40 ml) SOUR MIX
  • 2 łyżki (30 ml) soku z limonki
  • 2 plasterki limonki do dekoracji
  • sól morska do tzw. crustu - dekoracji kieliszka
 

PRZYGOTOWANIE

  • Brzegi kieliszków przetrzeć kawałkiem limonki i obsypać z zewnętrznej strony solą morską (lub kieliszki postawić do góry dnem w soli rozsypanej na talerzu).
  • Do shakera wsypać kostki lodu, dodać Tequilę, brandy, Cointreau, sour mix oraz sok z limonki i dokładnie wymieszać.
  • Przelać przez sitko do kieliszków. Udekorować plasterkami limonki.

f t g