• 1

  • 2

  • 3

    Description slide 3

  • 4

    Description slide 4

Copyright 2024

SKŁADNIKI

 3 PORCJE
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki (lub cytryny)
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól do smaku
OPCJONALNE DODATKI
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej chili
  • świeża kolendra
  • 1 pomidor, pokrojony w kostkę
  • 1/4 cebuli, pokrojonej w piórka
 

PRZYGOTOWANIE

  • Awokado umyć, przekroić na pół, ususnąć pestkę, łyżką wydrążyć miąższ. Rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, sól i starty czosnek, wymieszać.
  • Opcjonalnie dodać posiekaną ostrą papryczkę i listki świeżej kolendry.

PROPOZYCJA PODANIA

  • z chipsami kukurydzianymi
  • na grzance z pokrojonym w kostkę pomidorem i cebulą, skropione oliwą 

 

f t g